Previous Play Pause Next Sound
Donderdag 2 november derde editie Roadtrip in Poppodium Metropool

Door Peter Funcke

18 oktober 2017

0 reacties

Op donderdag 2 november 2017 is er alweer de derde editie van Roadtrip.

 

 

 

Poppodium Metropool in Hengelo  zal dan de gastheer zijn van de volgende acts:

 

 

Storm
Hardrock/classic rock uit Almelo. Ze schrijven alles zelf en laten zich graag inspireren door het geluid van acts als Status Quo en AC/DC. Het geluid van de meesters wordt door deze jonge honden echter wel voorzien van een lading swag waar een gemiddelde rapper een puntje aan kan zuigen.

Speciaal Onderwijs

Welkom op het speciale onderwijs
Kids onhandelbaar en eigenwijs
Bargiwalt en Ito nemen je op schoolreis
Oordoppen in tegen kindergekrijs

Psyso
Alternative meets reggae,psych en blues. Dat klinkt niet alleen dynamisch op papier maar ook in de praktijk. Komen uit de buurt van Eindhoven en kunnen daar inmiddels niet meer normaal over straat. Zeker even gaan meepakken dus vanavond!

Vivian Majoor
Vivian Majoor is een songwriter uit Groningen. Ze heeft ruim zeven jaar in Zuid-Amerika gewoond, waar ze veel vrije tijd had om muziek te maken en covers te spelen. Vivian’s pop/folk nummers zijn catchy, mede dankzij de sterke refreinen die ze schrijft. Dit ondersteunt ze op gitaar met mooie tokkels, afgewisseld met sterke slagjes. Haar teksten gaan over liefde, wereldproblemen, verdriet, familie en acceptatie, waar men zich vaak goed in kan herkennen.

Luigino & the Big Ass Children
De muziek van producer, zanger, rapper en multi-instrumentalist Luigino strekt zich uit van hiphop naar r&b, van soul naar jazz. Onder begeleiding van The Big Ass Children neemt hij je mee op een warme, soulvolle trip.

Vokatus
Vokatus is een avontuurlijke band met invloeden van Acid rock, Space rock, Indie en Desert Rock. Vokatus speelt eigen materiaal met kabaal. Duiven die rondvliegen is een mooi voorbeeld van vrijheid maar rond surfende ruimte kameleons kunnen nog net even wat meer genieten van hun mogelijkheden.

Psychotic Lumberjacks
Met invloeden van: Queens of the Stone Age, De Staat en Tom Waits, produceren zij een alternatieve kijk op garage en desert rock. De naam Psychotic Lumberjacks komt deels voort uit de bijnaam van drummer Chris: ‘de Houthakker’. Men noemt hem zo vanwege zijn harde en uitbundige stijl van drummen. Het psychotische deel wordt waargemaakt door de bands gebruik van aparte sounds en energieke performance op het podium.

 

 

Lees meer...
Aftellen begonnen

Door Peter Funcke

3 januari 2017

0 reacties

Over 11 dagen is het zover,  de 2e editie van ‘ROC Roadtrip’: op zaterdag 14 januari in De Spieghel in Groningen tijdens Eurosonic Noorderslag!

De showcase maakt onderdeel uit van het zogenaamde  extra programma.

Meer info: eurosonic-noorderslag.nl

Alle acts op een rijtje:

Dondersteen

Hollow Men

The Desmonds

Scarlet Panther

Exit The Hive

Maaris

Naear

 

Lees meer...
Volgende editie ‘Roadtrip’ onderdeel van Eurosonic Noorderslag!

Door Peter Funcke

14 december 2016

0 reacties

Aan de laatste details wordt nog gewerkt, maar er kan alvast bekend worden gemaakt dat editie twee van ROC Roadtrip op zaterdag 14 januari  2017 plaats zal gaan vinden tijdens ES/NS 2017.

 

Met de organisatie van ES/NS is een aantal zeer positieve gesprekken gevoerd, welke resulteert in dit fraaie nieuws.

De optredens vinden plaats in de de zogenaamde randprogrammering van ES/NS.

 

Plaats van handeling:  Groninger binnenstad.

 

es-ns

 

 

Lees meer...
Aftrap ‘Roadtrip’ in Arnhem groot succes!

Door Peter Funcke

1 december 2016

0 reacties

Poppodium Willemeen  13 oktober jl.  fraai decor van 1e editie ‘Roadtrip!’

 

De officiële aftrap van ‘Roadtrip’ op  donderdag 13 oktober in Arnhem onder regie van impresariaat Kunststof  was een zeer groot succes!  Het sfeervolle poppodium Willemeen was deze avond hét domein van alle geselecteerde bands en bood een fraaie doorkijk van wat er zich zoal afspeelt op de scholen.

 

Voor een overzicht van alle acts van 13 oktober zie homepage/ uitgelichte artiesten.

 

Het ‘rijzende’ popcircus Roadtrip biedt een podium aan de meest getalenteerde acts van Rijn IJssel Muziek, Rock City Institute Eindhoven, Noorderpoort Kunst & Multimedia,  ROC van Twente en D’Drive, Podiumkunsten, Productie & Events. Genoemde opleidingen hebben de handen ineengeslagen om in gezamenlijkheid te produceren en talent letterlijk en figuurlijk een extra podium te bieden.  Produceren betekent daarbij ook de inzet van de studenten Evenementenorganisatie en PET ( podium en evenemententechniek). Daarnaast ligt een deel van  de uitvoering van de communicatie ook bij studenten.

Naar verwachting vindt  de volgende showcase in Groningen plaats in januari 2017. Dan onder de vlag van Noorderpoort Kunst & Multimedia.

Alle acts  krijgen de mogelijkheid om zich landelijk te presenteren in een professionele omgeving, maar ook met de bedoeling om elkaar te inspireren en netwerken te vergroten.

 

 

Lees meer...